Széchenyi 2020 GINOP-1.2.2-16-2017-00739

Kezdőlap » Széchenyi 2020 GINOP-1.2.2-16-2017-00739
Támogatói Okirat

Kedvezményezett neve: KEKA-GROUP Korlátolt Felelősségű Társaság
Projekt címe:
Eszközbeszerzés a KEKA-GROUP Kft. sörfőzdéjének fejlesztése érdekében
Szerződött támogatás összege:
10 159 500 Ft
Támogatás mértéke:
50%
Projekt befejezési dátuma:
2017.06.10.
Projekt azonosító száma:
GINOP-1.2.2- 16-2017- 00739

Projekt leírás:
A KEKA-GROUP Kft. prémium minőségű kézműves sörök előállításával foglalkozik. A termékek malátából, komlóból és vízből készülnek, tradicionális eljárással. A társaság Mikro-Sörfőzdéje 2014. május 1-én nyitott meg, a termékek az indulástól kezdődően nagy népszerűségnek örvendenek. A cég működési hatékonyságának javulása érdekében a következő lépés a palackozás és hordó töltés folyamatának fejlesztése/hatékonyságának növelése volt azzal, hogy az eddig manuálisan végzett folyamatot gépesítjük.

A cég folyamatosan arra törekszik, hogy fejlessze az előállítási folyamatokat és a termékek minőségét is. A termelési folyamat egy ilyen javítandó pontja volt a palackozási és hordó töltési szakasz. Bizonyíthatóan az eddigi manuális töltési technika rengetek emberi és idő ráfordítással járt, ezzel hátráltatva a többi termelési szakaszt. Ennek kiküszöbölésére került beszerzésre a K-200 típusú sörfőző berendezést, mely kisüzemi palackfejtő és hordó töltő berendezés. Ez a gép lehetővé teszi az üveg palackok és fém hordók minimális veszteség melletti töltését és a rozsdamentes kialakításnak köszönhetően magas fokú higiéniai feltételeket biztosít a kész termék előállítása során. A töltőberendezéssel minden általunk forgalmazott kiszerelésben használható, hiszen 0,2-1,5l űrtartalmú üveg palackok, valamint 2-50 liter közötti fém hordók tölthetők vele.

A KEKA-GROUP Kft. eltökélt célja, hogy a prémium termékek piacán vezető pozícióra tegyen szert, valamint, hogy termékei többsége első osztályú éttermek kínálatában jelenjen meg. A projekt
keretében beszerzésre került 1 db KD-200 típusú sörfőző berendezés lehetővé tesz egy mintegy 50%-os kapacitásnövekedést, illetve ezen túlmenően nagyban javítja a termelés műszaki és ezáltal higiéniai/élelmiszerbiztonsági feltételeit. A berendezés megfelel a legmodernebb műszaki követelményeknek, CE jelöléssel és gyártói megfelelőségi nyilatkozattal is rendelkezik, valamint megfelel a vonatkozó 2006/42/EK irányelvnek. A kisüzemi palackfejtő és hordótöltő berendezés műszaki adatai, a gép részei: 1db 2 fejes palack töltő, 1 db 1 fejes hordó töltő, 1 db rozsdamentes váz szerkezet, 1 db szintszabályozó, 1 db vákuum szivattyú, 1 db központi vezérlő egység -összekötő csővezeték.

A vállalkozásnak a rövid,- illetve középtávú célja az, hogy a fejlesztésekkel az ország több területét is lefedje, mellyel a termékek elérhetősége javul, ezzel a társaság jelentős előrelépést tehet a termelési értékláncban. Hosszabb távon a külföldi piacokra történő belépés is célunk.